Tilburg mag tijdelijk wiet verkopen aan buitenlanders

Dat wij Nederlanders gewoon een coffee shop of thee huis in kunnen lopen om wat te paffen te kopen is normaal en al decennia zelf een cultureel onderdeel van ons land. Alleen zijn buitenlanders niet welkom in de shoppa’s omdat deze overlast zouden veroorzaken en deze drugs smokkel en handel zouden bevorderen, dus geheel volgens Nederlandse regels onderworpen met pasjes en alle andere gezeik, terwijl buitenlanders nu hun softdrugs gewoon op straat kopen waar er ook meer overlast is door de straat dealers.

Maar volgens de NOS mogen buitenlanders die naar Tilburg komen voor diverse festivals nu wel bij de shops naar binnen om daar hun softdrugs te kopen en uiteraard zijn er zeikerds als het CDA het hier niet mee eens. Video van de hele discussie kan je vinden in de bron vermelding, want deze laat zich niet door linken 🙁

De gemeente Tilburg mag buitenlandse bezoekers van coffeeshops bij wijze van uitzondering als ingezetene behandelen. Het kabinet is niet van plan Tilburg op dit punt terug te fluiten, zei staatssecretaris Dijkhoff in de Tweede Kamer.

Mensen van buiten Nederland zijn in principe niet welkom in coffeeshops. Op die manier moeten overlast en drugstoerisme worden voorkomen.

Festivals

Maar de Tilburgse burgemeester Noordanus kondigde onlangs onder druk van de gemeenteraad aan dat buitenlandse bezoekers van de festivals Roadburn en Woo Hah! toch naar coffeeshops mogen.

Met hun kaartje van het festival worden ze tijdelijk als ingezetene beschouwd. De festivals trekken veel bezoekers die tot de doelgroep van coffeeshops horen.

Vrijbrief

Het CDA in de Tweede Kamer heeft geen goed woord over voor de Tilburgse maatregel. Kamerlid Van Toorenburg vindt dat “het niet gekker moet worden: een overheidsorgaan dat van een festival-ticket een vrijbrief maakt om naar hartelust drugs te gaan gebruiken”. Volgens haar ondermijnt het besluit het coffeeshop-beleid.

Dijkhoff antwoordde dat er ruimte is voor ‘lokaal maatwerk’: burgemeesters moeten het ingezetenen-criterium hanteren, maar ze moeten samen met het OM en de politie zelf afwegen hoe ze dat het best kunnen doen. De staatssecretaris benadrukte dat ook in Tilburg het ingezetenen-criterium blijft gelden en dat de burgemeester alleen voor twee evenementen een uitzondering maakt. “Dat kán.”

Loading

Source :

Geef een reactie