Meeste Nederlanders voor regulering van de wiet teelt

Terwijl wiet in Amerika zo goed als legaal is geworden, wordt er door de Nederlandse overheid steeds moeilijker over gedaan. Met name Ivo Opstelten (beter bekend als Opa Toupet) houd een regulering voor de teelt tegen, omdat dit in strijd zou zijn met de Europese wetgeving. Wat Opstelten vergeet is dat het telen onder strikte regels en distributie naar de shops een hoop belasting geld en zelfs banen een hoop oplevert. Nu willen twintig burgemeesters Ivo er toe bewegen om zijn mening te herzien en zullen hem aanstaande maandag een petitie hier voor aanbieden. Ondertussen heeft ook TV programma Eenvandaag een peiling gehouden onder de Nederlandse bevolking, waar van de meerderheid gewoon voor regulering is. Dus…..

Zes op de tien Nederlanders vinden het een goed idee als gemeenten zelf de wietteelt en de verkoop ervan gaan organiseren.

Dat blijkt vrijdag uit een peiling van Eenvandaag onder ruim zeventienduizend mensen.

Gemeenten pleiten al langer voor de regulering van wietteelt, maar minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wijst de voorstellen tot nu toe af. Volgens hem is het in strijd met internationale verdragen.

De VVD-achterban vindt het wel een goed idee. Twee derde wil dat de minister toestemming aan gemeenten geeft om te experimenteren.

Loading

Source :

Geef een reactie