Goedkope pil is de oplossing tegen GHB verslaving

GHB (ook wel in de volksmond Geil Heids Browsel genoemd) kan een behoorlijk verslavend effect hebben op de gebruiker er van. Aangezien deze vloeibare drug zeer populair is, zijn er ook een hoop verslavings problemen er mee. Maar daar is volgens de Volkskrant nu een oplossing voor, namelijk: Baclofen. Die ook wordt gebruikt voor mensen die Alcohol problemen hebben. Of dit goed of slecht nieuws is voor je mag jezelf bepalen.

De Radboud Universiteit gaat experimenteren met een nieuw wapen tegen ghb-verslaving: baclofen, de goedkope ‘wonderpil’ die beroemd werd nadat een Franse cardioloog claimde zichzelf ermee te hebben genezen van alcoholverslaving.

‘We hebben inmiddels gezien dat baclofen bij individuele ghb-verslaafde pati├źnten succes had’, zegt hoogleraar verslavingszorg Cor de Jong. ‘Nu gaan we dit op grotere schaal onderzoeken.’ Baclofen, een spotgoedkoop medicijn omdat het patent is verlopen, zal in zes klinieken op zo’n 80 ghb-verslaafden worden getest.

Tot nu toe wordt baclofen vooral ingezet bij alcoholisten. De Franse cardioloog Olivier Ameisen, die zichzelf regelmatig ‘in coma’ dronk en alles probeerde om van de alcohol af te komen, werd wereldberoemd met een bestseller over zijn afkickproces met baclofen. In zijn boek beschreef hij hoe het middel zijn hunkering naar alcohol volledig onderdrukte. Ameisen, die wereldwijd lezingen hield, overleed vorig jaar op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Loading

Source :

Geef een reactie